Nieuws

Laatste nieuws

We gaan vanaf 1 september 2022 werken met nieuwe voorwaarden bij het woningaanbod van lotingwoningen

27-07-2022

Woont u in de gemeente Raalte of Olst-Wijhe? Dan kunt u vanaf 1 september 2022 reageren op een lotingwoning en heeft u meer kans van slagen bij het zoeken naar een betaalbare huurwoning van SallandWonen.

Meer kans bij woningaanbod
Het grootste deel van het woningaanbod bieden we aan via ‘Inschrijftijd’. Dat betekent: hoe langer men ingeschreven staat, hoe meer kans op een woning. In 2015 is de ’Lotingsmodule’ erbij gekomen, om starters en spoedzoekers ook kans te geven op een woning. We bieden 15% van onze woningen aan via de lotingsmodule. Door de nieuwe voorwaarden bij lotingswoningen, die per 1 september 2022 ingaan, krijgt specifiek de woningzoekende uit ons werkgebied nog meer kans om in aanmerking te komen voor een betaalbare huurwoning.

Hier leest u welke voorwaarden er precies bij horen.

Bent u spoedzoeker?
Daarnaast bieden we soms ook woningen aan via de ‘Direct te huur-module’. Hierbij geldt: wie het eerst reageert en voldoet aan de inkomens-/leeftijd voorwaarden, krijgt per direct de woning. Een woning wordt soms via de direct te huur-module aangeboden, omdat na de vorige aanbiedingen geen kandidaat is gevonden. Ook een mooie kans voor een spoedzoeker.  

Woningcrisis vraagt om actie
De huidige krapte op de woningmarkt vraagt om snelle en innovatieve actie. Daarom bouwt SallandWonen volop nieuwbouwwoningen, benutten we mogelijkheden om kantoorgebouwen te verbouwen tot woonruimten en hebben we het Deelhuus-concept ingevoerd. Maar we werken ook vooruit, door samen met gemeenten de mogelijkheden voor nieuwe nieuwbouwlocaties en versneld bouwen te bespreken. Om zo snel mogelijk betaalbare en duurzame woonplekken te vinden voor de woningzoekenden. 

Laatste nieuws

Vraag aan SallandWonen

Heeft u een vraag over deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Vul hier het contactformulier in.

Idee of klacht?

Heeft u een idee hoe we onze dienstverlening of de website kunnen verbeteren? Of bent u niet tevreden? Dan horen wij dat graag.

Snel uw vraag stellen via chat

U kunt ons tijdens kantooruren ook snel via de chat bereiken